16 Ekim 2014 Perşembe

Hangi Sebze Ne Zaman Yenilir



Her besini zamanında mevsimine göre yememiz gerekir, peki hangi sebzelerin zamanları neler..

BAMYA: Haziran – Temmuz – Ağustos

BARBUNYA: Nisan – Mayıs – Haziran

BEYAZ LAHANA: Kasım – Aralık – Ocak – Şubat

BEZELYE: Nisan Mayıs – Haziran

BROKOLİ: Ocak – Şubat – Mart

CARLİSTON BİBER ve DOLMALIK BİBER: Haziran – Temmuz – Ağustos – Eylül

DEREOTU: yılın her mevsimi rahatlıkla yenebilir

DOMATES: Haziran – Temmuz – Ağustos – Eylül – ekim – Kasım

HAVUC: Eylül – Ekim – Kasım – Aralık – Ocak – Şubat – Mart

İÇ BAKLA: Nisan – Mayıs – Haziran

ISPANAK: Kasım – Aralık – Ocak – Şubat – Mart

KARNABAHAR: Kasım – Aralık – Ocak – Şubat – Mart

KEREVİZ: Kasım – Aralık – Ocak – Şubat

KIRMIZI LAHANA: Kasım – Aralık – Ocak – Şubat

KIRMIZI SALÇALIK BİBER: Ağustos – Eylül – Ekim

KURU SOGAN: Yılın her mevsimi
 
MADIMAK: Mayıs

MANTAR: Eylül – Ekim

MAYDANOZ: yılın her mevsimi

MARUL: Nisan – Mayıs – Haziran

PATATES: yılın her mevsimi rahatlıkla yenebilir

PATLICAN: Haziran – Temmuz – Ağustos – Eylül – Ekim – Kasım

PIRASA: Kasım – Aralık – Ocak – Şubat – Mart

SALATALIK: Mayıs – Haziran – Temmuz – Ağustos – Eylül – Ekim

SEMİZOTU: Nisan – Mayıs – Haziran

SİVRİ BİBER: Haziran – Temmuz – Ağustos – Eylül – Ekim

TAZE FASULYE: Mayıs – Haziran – Temmuz – Ağustos – Eylül

TAZE YEŞİL KABAK: Kasım – Aralık – Ocak – Şubat – Mart

TURP: Ocak – Şubat – Mart

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder